Olin vkl poissa kaupungissa, ja jätin pienokaiset oman onnensa nojaan. Ahneena paskiaisena jätin verhon auki, vaikka epäilin kylmän ilman saattavan aiheuttaa vetoa, ongelmia. No sitä saa mitä tilaa, viimeisetkin vesimelonin taimet kuolivat, ilmeisesti. Herneet olivat tosiaan likoamassa vesipurkissa, mutta tullessani takaisin vesipurkin tilalla oli kasa vihreää mössöä, herneet ilmeisesti alkoivat spontaanisti muuttua alkulimaksi. Täytyy laittaa uudet likoamaan, ja istuttaa ne tällä kertaa ennen kuin ne muuttuvat takaisin pikkusolulimaksi. Vai mitä mahtaa ollakkaan.

Edistystäkin on tapahtunut, Tinjami näyttää hyvin eloisalta, vaikka purkkiin (muoviruukku) olikin ilmestynyt hometta. Heitin nimittäin sinne innokkaana pellavansiemeniä. Huono veto. Persiliat näyttävät  kärsineen vähän, eivätkä ainakaan näytä kasvaneen. Liian vähän valoa? Pinaatit eivät ole vieläkään itäneet. Olisikohan kosteus väärä? Basilika ja Mäkimeirami näyttävät edelleen kuolleilta. Uudet saviruukut ehkä ovat imeneet kosteutta mullasta, ja tätäen purkki ollut liian kuiva? Toisaalta aikaakaan ei ole kulunut istuttamisesta kuin muutama päivä. Hyvä harrastus kun opettaa kärsivällisyyttä. Suihkuttelen ja toivon parasta. Kuzdut ovat kasvaneet hyvää vauhtia, pisin alkaa olla 4cm pitkä, ja aloittamassa uutta lehtiparia. Valoa ne tarvisivat lisää. Iloinen yllätys oli myös että nuo limaiset basilikan siemet lecasoran joukossa näyttävät lähteneet itämään. Pitäisi vaan se vesijärjestelmä rakentaa. Hommata lannoitteet. Taitaa olla tampereen retki edessä. Toisaalta chili-foorumilla myös mainostettiin jotain kotimaista jauhemaista ainetta. Asiaa sietää tutkia.

Rakensin vkl aikana myös kaksi telinettä, sellaisia kenkätelineen näköisiä. 30cm korkeita ja 70cm pitkiä, leveys 20 ja 15cm. Ideana on että saisin ruukkuja tuonne aurinkoisemmalle ikkunalla kahteen kerrokseen, kun auringon kulma on kuitenkin aika pieni täällä Suomessa. Pitäisi käydä rautakaupassa ostamassa lisää ruuveja, jotka loppuivat rakentaessa kesken, petsiä, ja kalustelakkaa, niin saisin ne valmiiksi. Nuo toimivat myös pieninä kasvihuoneina, jos laittaa elmukelmua ympärille. Homeesta voi kyllä tulla ongelma. Välinevarastoon ilmestyi myös taimi-kasvihuone, muovikupuinen laatikko jonne mahtuu hitosti pieniä ruukkua (included). Siinä olisi tarkoitus kasvattaa avomaalle menevät kesäkurpitsan, tomaatin, paprikan, chilin, ja yrttien taimet.